75,2% от собствениците на заведения са против зелените сертификати, ако не

...
75,2% от собствениците на заведения са против зелените сертификати, ако не
Коментари Харесай

Собствениците на заведения против ``зелени сертификати``, ако не важат и за държавната администрация |

75,2% от притежателите на заведения са против  " зелените документи ", в случай че не важат за държавната администрация, оповестиха от Сдружението на заведенията в България. 

На въпрос: " Съгласни ли сте " зелените документи " да важат единствено за бизнеса, само че не и за държавната администрация, каквато беше предварителната поръчка на мин. на опазването на здравето? " - 75,2% споделят " не ", 5,1% са съгласни да работят, даже и те да не важат за държавните институции и администрация; 19,7% от бизнеса не е склонен с въвеждането на документите и избира пряк локдаун, даже и без обезщетения.

Позицията на Сдружението на заведенията в България остава непроменена: или " зелени документи " за всички, или никакви ограничавания за никой, пишат от СЗБ.

По-рано по Нова телевизия Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията съобщи, че браншът чака до края на седмицата бързите проби за COVID-19 за влизане в заведенията да станат безвъзмездни. 

По думите му пунктовете, които бяха основани преди няколко дни пред заведенията, работят бързо и без проблеми.

„ В тях има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и личен състав. В момента един тест коства 10 лв.. Разликата в цената му се заплаща от заведенията и от Асоциацията. Това е методът, с цел да работим ”, уточни той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР